Acrylaatkit

Voor weinig werkende voegen zijn acrylaatkitten goed te gebruiken.  De acrylaatkit hecht zich op een groot aantal ondergronden. De acrylaatkit is hittebestendig. Er zijn tevens ook water bestendige acrylaatkitten voor als het water afstotend moet zijn. De acrylaatkit is een makkelijk te gebruiken kit. Het is goed te gebruiken om poreuze ondergronden, bijvoorbeeld afdichten van stenen voegen en naden van gipsplaten. Acrylaatkitten zijn eenvoudig en netjes aan te brengen en in tegenstelling van siliconenkit, zijn acrylaatkitten goed overschilderbaar.

Seal-it 110 UNI-ACRYL Acrylaatkit
€ 48,48
Excl. BTW per doos (24) - € 2,02 per koker

Seal-it 115 TOP-ACRYL Acrylaat kit
€ 73,44
Excl. BTW per doos(24) - € 3,06 per koker

Seal-it 120 SPAC-ACRYL Acrylaatkit
€ 85,44
Excl. BTW per doos (24) - € 3,56 per koker

Resultaten 1 - 3 van 3

Acrylaatkit of wel Schilderskit

Acrylaatkitten zijn plasto-elastische kitsoorten doordat ze gemaakt zijn op dispersiebasis. Een paar ingewikkelde woorden, maar feitelijk betekend het dat het een vervormbare kit is die niet in de oorspronkelijke staat terug komt.  Als men acrylaatkit aanbrengt, verdampt het water uit de kit.  Doordat de kit uitdroogt wordt het een dikke pasta.  Bij voegen die nauwelijks bewegen, worden acrylaatkitten gebruik, om daarna er overheen te schilderen. Dit is bijvboorbeeld bij pleister- en metselwerk, vensterbanken, plafonds, hoge plinten en sierlijsten.

Toepassingen voor Acrylaatkit

Bij naden waar weinig werking te verwachten is, wordt vaak acrylaat kit gebruikt. Acrylaat kitten worden gebruikt voor neggekanten van raamkozijnen en deurkozijnen. Bij trapbomen, afdeklatten, vensterbanken, scheidingswanden, sierlijsten, plafonds en plinten. Bij continue waterbelasting is een acrylaatkit beter niet te gebruiken. De kitten zijn geschikt voor scheuren in pleisterwerk, beton en schilerwerk af te dichten en er over heen te schilderen.

 

Veel gestelde vragen over acrylaatkit

Siliconenkitten zijn gebaseerd op siliconenpolymeren en harden uit tot een sterk flexibel rubber dat geschikt is voor zowel huishoudelijke als industriële toepassingen. ... Acrylaatkitten zijn gebaseerd op acrylpolymeren en worden herkend door verschillende andere namen, waaronder interieurkit en schilderskit.
Hoewel acrylaatkit kan worden gebruikt om te beschermen tegen het binnendringen van water, is het vanwege de neiging om na verloop van tijd te krimpen en te vervormen niet de beste keuze.
Het belangrijkste is dat het kan worden geverfd. Dit is waarom het ook wel "schilderskit" wordt genoemd. Gebruik deze kit voor het opvullen van kleine openingen en oneffenheden in oa houtafwerking en voor het afdichten van voegen tussen houten /stenen delen die worden geverfd.
Acrylaatkit is een plastoelastische kit die enkele voordelen biedt ten opzichte van de siliconenkit. Zo is acrylaatkit overschilderbaar en kan door de werkomgeving worden gebruikt voor scheuren in metselwerk, wat ongehoord is met siliconen. Acrylaatkit is ideaal voor toepassingen waar geen of weinig contact met water is.