Seal-it 230 Topflex-P 310 Beglazingskit

Seal-It 230 Topflex-P 310 Beglazingskit
€ 149,76
Excl. btw - per doos(24) - € 6,24 per koker


Kleur

  Doos / Dozen
BESTEL

Omschrijving   Seal-it 230 Topflex-P 310 beglazingskit

Seal-it-230-TOPFLEX-P beglazingskit is een KOMO gecertificeerde, beperkt overschilderbare en droog afmesbare afdichtingskit, voor bouw en beglazing, op basis van siliconen technologie, welke uithardt door luchtvochtigheid, tot een duurzaam permanent elastisch blijvend rubber.

seal it 230 topflex pseal it silicone

 • Speciaal ontwikkeld als droog afmesbare beglazingskit, voor duurzame top- en hielafdichting van enkel- en isolatieglas, volgens NEN 3576 / NPR 3577
 • Constructiekit voor aansluitingen tussen vele materialen onderling in de bouwindustrie, zoals metselwerk, beton, steen, keramiek, hout, RVS, metaal, aluminium, PVC, kunststof, composiet, polycarbonaat, coatings en glas.
 • Gevel- en bouwelementen afdichten, zoals kozijnen, puien, ramen, platen en panelen van beton, metselwerk, steen, hout, RVS, metaal, PVC, aluminium en glas in gevel-, vloer-, muur-, wand-, plafond- en dakconstructies.
 • Reparatiekit voor onderhoud aan beglazings- en overige aansluitvoegen in bouw en industrie, op siliconen basis.
Eigenschappen Seal-it 230 Topflex-P 310
 • Optimale verwerkingseigenschappen, droog afmesbaar, snel en schoon verwerkbaar.
 • Duurzaam permanent elastisch, maximale bewegingscapaciteit 20%.
 • Hecht uitstekend zonder primer op praktisch alle poreuze- en niet poreuze ondergronden.
 • Beperkt overschilderbaar met watergedragen- en synthetische verfsystemen.
 • Voldoet aan de eisen voor inbraakwerend glas, conform Politie Keurmerk veilig wonen.
 • Zeer emissiearm, gecertificeerd conform VOC-emissieklasse A+.
 • Neutraal, reukarm en zuurvrij uithardend, CE en KOMO gecertificeerd Siliconen Systeem.
 • Goed kleur-, UV-, weer-, water-, vocht- en verouderingsbestendig.
 • Niet corrosief voor metalen.
Productkeuring Seal-it 230 Topflex-P 310
 • Gecertificeerd conform EN 15651-1: F-EXT-INT 20HM
 • Gecertificeerd conform EN 15651-2: G-20HM
 • Gecertificeerd conform VOC-emissie klasse A+
 • Cecertificeerd conform KOMO
Applicatie Condities Seal-it 230 Topflex-P 310
 • Verwerkingstemperatuur tussen minimaal +5°C en maximaal +40°C.
  Op draagkrachtige, verdraagzame, droge, zuivere, schone, vet- en stofvrije ondergronden.
 • Hechtvlakken / ondergronden ontdoen van loszittende bestandsdelen.
  Vette en / of verontreinigde ondergronden goed ontvetten / reinigen met Seal-it® 510 CLEANER.
 • Seal-it-230 TOPFLEX-P hecht perfect zonder primer op de meeste ondergronden, echter adviseren wij om zeer poreuze / zuigende / open ondergronden voor te behandelen met Seal-it® 520 PRIMER.
 • Wij adviseren vooraf te testen op hechting, materiaal- en verfverdraagzaamheid.
 • Kan ook nat afgewerkt worden met water verdunde Seal-it® 550 FINISH, voor huidvorming.
 • Voor een optimaal overschilderheids-resultaat adviseren wij (niet noodzakelijk) om de kit en aangrenzende delen licht op te schuren m.b.v. een fijn schuurpapier en daarna te ontvetten met Seal-it® 510 CLEANER. Bij nat afmessen Seal-it® 550 FINISH in de juiste mengverhouding toepassen, bij een onjuiste mengverhouding kunnen er zeepresten op het kitoppervlak achterblijven, waardoor oppervlaktespanning toeneemt en het verfsysteem niet goed zal vloeien en / of hechten. Kitoppervlak droog maken m.b.v. een schone (vetvrije), droge, absorberende, pluisvrije doek. Ideaal is om de aangebrachte kit binnen enkele dagen te overschilderen. Verfsysteem aanbrengen onder juiste verwerkingstemperatuur.

Overschilderbaarheid Seal-it 230 Topflex

Seal-it® 230 TOPFLEX-P is na huidvorming beperkt te overschilderen, met synthetische- en dispersieverfsystemen. Wij adviseren vooraf de verfverdraagzaamheid te testen. Indien Seal-it® 230 TOPFLEX-P wordt overgeschilderd (niet noodzakelijk) adviseren wij voor een optimaal resultaat, Seal-it® 230 TOPFLEX-P en aangrenzende delen licht op te schuren, met Scotch-Brite® en daarna goed ontvetten met Seal-it® 510 CLEANER. Bij nat afwerken, Seal-it ® 550 FINISCH in de juiste mengverhouding toepassen, bij een onjuiste mengverhouding zullen er zeepresten op de kit achterblijven, hierdoor zal oppervlaktespanning toenemen en de verf niet goed zal vloeien en / of hechten. Kitoppervlak droog maken, met een schone, vetvrije, droge, absorberende en pluisvrije doek. Ideaal is om Seal-it® 230 TOPFLEX-P binnen enkele dagen te overschilderen, na applicatie. Wanneer er overschildert wordt, altijd onder juiste applicatie condities werken, zie vooraf de verwerkingsvoorschriften van de desbetreffende verffabrikant. Seal-it® 230 TOPFLEX is duurzaam verouderings- en weerbestendig, het is niet noodzakelijk om Seal-It® 230 TOPFLEX te overschilderen. Wij adviseren elastisch vervormbare kitten niet te overschilderen met verfsystemen, welke bewegingen van de ondergrond niet goed kunnen opvangen, waardoor later scheurvorming in de aangebrachte verflaag zal kunnen optreden.

Beperkingen & aanbevelingen Seal-it 230 Topflex

Ongeschikt voor dilatatievoegen en aquaria afdichting. Ongeschikt voor toepassing in direct contact met de zilvercoating van spiegels, natuursteen en voedingsmiddelen. Ongeschikt voor PE, PP, PC, PMMA, PTFE, zachte kunststoffen, neopreen en bitumineuze ondergronden. Niet schimmelwerend. Kan evt. verkleuren in bepaalde  omstandigheden, zoals door direct contact met chemicaliën, toepassing in donkere ruimten / plaatsen en / of door weekmaker uittreding. Zorg voor voldoende luchtvochtigheid vanuit de directe omgeving. Wij adviseren vooraf hechting, materiaal- en verfverdraagzaamheid te testen.

Reinigen Seal-it 230 Topflex

Vers- / niet uitgehard materiaal verwijderen op ondergronden en gereedschap met Seal-it® 510 CLEANER, handen / huid reinigen met Seal-it® 515 ULTRA WIPES. Uitgehard materiaal is alleen mechanisch te verwijderen.

Veiligheid & gezondheid

Voorkom langdurig huidcontact. Als niet uitgehard materiaal in de ogen komt, deze goed met veel water uitspoelen en een arts raadplegen. Verwerken in goed geventileerde ruimten en / of plaatsen. Productveiligheidsinformatieblad is op verzoek beschikbaar.