Siliconenkit

Siliconenkit wordt vaak toegepast in badkamers en keukens, doordat het elastisch, water- en temperatuurbestendig is.  Een van de verschillen tussen acrylaat kitten en siliconen kitten is dat je niet over siliconekit kan schilderen. Daar in tegen verkleurt de kit niet door licht. Op gladde oppervlakten hecht het goed. De reden waarom het veel op vochtige plekken gebruikt wordt is omdat siliconenkit een waterafstotende eigenschap heeft.  Daarnaast heeft siliconenkit voor sanitaire toepassingen  ook een schimmelremmende eigenschap waardoor schimmels  zich minder makkelijk vormen. Gezien de kit niet overschilderbare is, kunnen wij de siliconenkit op alle RAL kleuren leveren.

Seal-it 250 SILICON-ALL Siliconenkit
€ 67,55
Excl. BTW per doos(12) - € 5,63 per koker

Seal-it 216 SILICON-SA Afdichtingskit
€ 102,96
Excl. BTW per doos(24) - € 4,29 per koker

Seal-it 210 Transparante Glasreparatie Siliconenkit
€ 121,68
Excl. BTW per doos(24) - € 5,07 per koker

Seal-it 230 Topflex-P 600 Beglazingskit
€ 129,64
Excl. BTW per doos(12) - € 10,80 per worst

Seal-it 230 Topflex-P 310 Beglazingskit
€ 149,76
Excl. BTW per doos(24) - € 6,24 per koker

Seal-it 214 All Weather Siliconekit
€ 173,78
Excl. BTW per doos(12) - € 14,48 per worst

Seal-it 220 Silicon-FR Siliconen kit
€ 186,26
Excl. BTW per doos(12) - € 15,52 per worst

Seal-it 218 CL Kit op kleur
€ 230,41
Excl. BTW per doos(12) - € 19,20 per koker

Resultaten 1 - 8 van 8

De opmars van siliconenkit

In de bouw en industrie is in de agelopen 10 jaar enorm verandert qua toepassing van kitten en lijmen. We hebben een enorme toename gezien van nieuwe bouwmaterialen, naast de standaard materialen zoals, hout, steen, beton en metaal. Door de komst van nieuwe producten nam de kitindustrie toe door nieuwe producten te ontwikkelen. Er is hierdoor een enorme toename van soorten kitten en lijmen, zoals bijvoorbeeld op basis van hybride-technologie

Toepassing Siliconenkit

Siliconenkit is toepasbaar op verschillende plaatsen, waaronder sanitaire ruimtes. Daarnaast wordt de kit ook gebruikt voor noodreparaties bij beglazing en voor aansluitvoegen. De siliconekit is verkrijgbaar is alle ral kleuren en kan dus bij elke kleur badkamer en keuken gebruikt worden. De siliconekit komt in azijnzuurhoudende siliconen of neutrale siliconen afhankelijk van de ondergrond waar het aan moet hechten. In de meeste gevallen kunt u het gewenste resultaat bereiken zonder gebruik van een primer. Uiteraard hebben zij ook universele primers die u kunt gebruiken.

Veel gestelde vragen over siliconenkit

Siliconekit wordt gebruikt om openingen / scheuren / gaten etc. in stenen, cement of andere oppervlaktes te dichten.
Siliconenkit is een van de meest gebruikte afdichtmiddel voor een waterdichte afdichting van bvb scheuren. Dit komt doordat de kit tot 25% beweging kan opvangen.
Het hangt af van de omstandigheden hoe lang kit meegaat. Er zijn aantal punten die bepalen hoe lang het daadwerkelijk mee gaat. Meestal is dit het type kit en de kwaliteit.
Als men siliconekit gebruikt, kan een sopje gebruikt worden om de kit glad te strijken. Dit kan meestal gedaan worden met wat afwas middel.